Thermodynamica : een ontwikkeling die potentie heeft een reële bijdragen te leveren aan het verminderen van uw energieverbruik.
De thermodynamica is een interessante nieuwe technologie. Door het gebruik van grote oppervlak van de panelen is het rendement hoger dan een bekende lucht warmtepomp. Het systeem kan meestal ingezet worden om 80% van de maximale behoefte aan verwarming en warm water te voorzien. Hiermee dekt deze 97% van de jaarlijkse vraag. De resteerde 3% kan elektrisch of met een ketel worden gedaan. Vanwege het feit dat o.a. de marktontwikkeling voor zonthermische systemen, zonnepanelen,zonneboilers en warmtepompen in Nederland voor een groot deel verklaard kan worden uit de introductie en het gebruik van subsidieregelingen, is het voor de thermodynamica zeker een functionele meerwaarde, wanneer ook deze mogelijkheden door de overheid geboden wordt.
INSTALLATIE
Thermodynamische zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren omdat ze slechts 8 kg wegen. Ze zijn 1,96 m lang en 92 cm breed, en 2 cm dik. Omdat ze aan beide zijden warmte absorberen hebben ze een absorptieoppervlak van 3,60 m2. Ze zijn samengesteld uit aluminium en bevatten een circuit waardoor een koelgas stroomt. Ze worden beschermd door een zwarte anodisatielaag met een dikte van 30 micron, waardoor bescherming tegen corrosie en een groot opnamevermogen van de omgevingswarmte, samen met een natuurlijke reiniging, verzekerd zijn. De verbinding tussen de panelen en het thermodynamisch blok gebeurt via gedehydreerde gelaste koperen buizen, afgedekt met een isolerende mantel. De panelen kunnen worden blootgesteld aan de zon, de regen en de wind, en het liefst zuidwaarts worden gericht met een helling van 30° tot 90° graden. Variaties in de
de lokatie van plaatsing hebben een invloed hebben op het rendement van de panelen.
De afstand tussen het thermodynamisch reservoir en het middelpunt van de panelen kan tussen 1 en 25 meter liggen, afhankelijk van het model wat u kiest.
Wij kunnen u hierbij adviseren en het systeem installeren